MEN HALLÅ!!!!!!

Jag måste ju bara berätta om framkomsten till kolmården!!! Trodde vi???? Vi brummade ju efter GPS:N och Jurik hade knappat in kolmården som destination. Vi körde och körde och körde, kom längre och längre in i de djupa småländska skogarna men ingen kolmården såg vi röken av! tur att vi inte va bland "känsfolkä" för det såg nog ganska lustigt ut där kommer två stora husvagnsekipage efter dom smala kurviga små vägarna. Till slut var vi tvugna att vända och inse att vi var LOST!!!!! Pinsamt:) Man va som sugen att göra en "Taket"!!!!!

Vem skall bort??????


Dag 6

Uppe med tuppen, idag är det kolmårdens safari och djurpark som gäller! Varmt som tusan fast det är tidig morgon. Vi bor på First camp,den är bra, det är första gången man inte behöver tjata på grabbarna att dom ska duscha, dom gör inte annat än badar och duschar:)Och som vanligt när man åker bort så träffar man "käns folkä! Dorrobor är dom
första vi springer på innan vi går in genom entre´n till djurparken. Åkte i bilen och kollade alla djuren i safariparken, det var coolt, sen strosade vi runt några timmar och spanade in andra djur och så kollade vi på Delfinshowen, det var mäktigt att  se och höra dom live, annars har man ju bara sett bilder och på tv! Grillad korv till middag och tidig kväll för att orka upp fredagmorgon för vidare färd mot öland!!


Siljan i kvällskymning


Grillparty!!!



Morgan the svåger grillar och Jepsson kollar på!

Utkast: Utsikt från ...

Jag lider av svindel så det blev ett skräckens besök fast det var väldigt vackert och det rörde på sig!!!!!!

Utsikt från Vidablick över sil

Dag 5

Snabba ryck!!! frukost, utcheckning och kosan styr mot Säter, där ska vi träffa moster kathy och Mallan, kussarna Anette, Samuel och Raymond. Men när man är stressad så hinns inte mycket, vi hade en lunchdate i Säterdalen, fick fina tavlor som moster Mallan målat! och sen va vi tvugna att dra så vi inte skulle bli så sena till kolmården, som blev ett äventyr för sig:)


DAG 4


Tisdag, lite mossiga efter gårdagens grillparty! Tog en lång promenad i Tellberg, tog en fika och
kollade på lite hemslöjd, hittade världens kolaste träskor, ROSA med kurbitsmålning! dom va bara så häftiga men priset lika så! Så jag ligger lågt ett tag! På eftermiddan åkte vi till Norra Lindberg  och på Bustgärdsgattu hälsade vi på moster Thyra, mammas äldsta syster och , träffade kusinerna Kent och Kajsa (Karin) och Kajsas flicka Angelina, en söt 16-åring, bara två veckor äldre än Linus och Jesper, och Kents flickvän Lotta och Thyras gube Anders.
Go fikade och surrade om div, det blir ju så sällan man träffas så det finns mycket att avhandla. det va skönt att få mysa en stund och mammas närvaro var påtaglig♥ Tittade in i morfars lilla stuga, den byggdes ut med ett rum varje sommar han var där, dom var inte stora men det blev ett litet kryp in. På byrån i lilla tv-rummet stod en förstoring på Putte och Pontus, det var coolt, sen tillbaka till campingen, rev ner förtälten, packade och gjorde klart för avfärd mot kolmården på ons.morgon, skulle avsluta kvällen med en film i husvagnen men jag slocknade!!!!!!

DAG 3

Trodde att jag skulle ha hur mycke tid som helst till övers för lite blogg!!!
Och vips! dagarna går och jag hinner bara inte. Men idag är det iafl måndag
och vi har tagit det lite lugnt, inspekterat byn Tellberg, mycket gammal,fin genuin
liten by, jag härstammar för övrigt därifrån. små smala vägar,stora röda fina timmerhus,
mycket vackert!!! På eftermiddan besökte vi Vidablick, ett utsiktstorn i Rättvik, med vidunderlig
utsikt över siljan, tog en svängom på Hjortnäs brygga, hade man tur när man var liten så
kunde man få följa mamma, moster Thyra och kusin Kajsa på dans där:). kvällen avslutades
med grillparty på campingen.

Dag 2

Vaknade utvilad vid 9-tiden i morse, dukade fram frukost i guds gröna natur och fick storfrämmande, Liza och Isnove kom förbi på en kopp kaffe! Dom var på väg till Nynäshamn på en liten semestertripp, Nynäshamn???? Isnove var lika fundersam han:) Packade in oss i bilarna och styrde kosan mot Ockelboooo!!!! Men var tusan ligger Ockelbooo??? Äsch vi drog till vårt första större stopp, Tellbergs camping i Dalarna, nu är jag hemma:)

Forts. dag 1

Som vanligt ska det ju bli nåt strul! så även denna gång! När vi kom till Åsele fanns ingen Linus på plats,
Han spankulerade på marknan han!!!!! och inga mobiltelefoner funkade, morrr! Sent om sider kom vi iväg och humöret som bestämndes skulle va på topp hade fått en rejäl törn, suck....Nåväl det lättade allteftersom!!!! Höga kusten bron va ju häftig, men hotellmatsalen ett ställe för sig så vi drog och hittade en Sibylla grill och en mega godisbutik, mums:).
sen fortsatte färden mot S-svall där vi tänkte nanna! Bergaforsens havscamp. blev det till slut. Vid halv ett vaknade vi av att resten av resesällskapet anslöt, Madde, Johan och Mallan.



M&M med husvagn

Dag 1

Solen skiner, riktig värme för en gång skull! och är det inte typiskt, när man ska sitta i bil. För idag bär det iväg!!!
Första stoppet blir Åsele, där ska vi hämta upp grabbarna, som är måttligt entusiastiska inför denna resa, dom missar ju Åsele marknan!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Stina liftar med oss hem till Ö-vik, stina är Jeppsons lilla pingel♥ sen ska vi möta M&M vid högakusten bron och spana lite, jag har nämligen aldrig sett eller åkt över den, det ska bli spännande:). Men då så, ha det gott tills vi hörs igen! Lena


Fredagmorgon!

Ny dag, idag är det väl tänkt att allt inför resan ska bli klart! Ulrik trodde att vi skulle bli klara redan i går, eller han hade en förhoppning om det, men det kom en massa annat ivägen tex, den norska serien Berlinerpopplerne, den är bra!!!!!
Men bilen blev rengjord och husvagnen renspolad, den blev ju vit nu:) och som sagt förtältet blev ju oxå nedpackat. vi ä dokktii vi! nu ska jag dricka morronkaffe och TÄNKA LITE...............


Ny Dag!!

Sitter och väntar på Sis, ska haka på och hämta vagnen som dom ska hyra inför vårt husvagnsrace!
HaHa, kommer att bli väldans intressant och spännande! Ni kan ju bara tänka Er 3 virrpannor och då är
Mia den som är minst virrig!!! Det är tur att vi har lugna, kloka män vid vår sida som förhoppningsvis tillåts "styra upp"
saker och ting, jag ska försöka hålla mig lugn och sansad :)


Vårat svenska tält!!!!



Idag så plockade jag ur alla pryttlar ur vagnen, skurade upp den och gjorde den så fin!
Ikväll tänkte vi packa ihop tältet så allt skulle va klart inför avfärd på lördag och så spöregnar det suck.....
Spela roll, sitter här istället och skriver lite goja och mår allmänt gott :)

Premiärbloggning!!!!!

Det trodde jag inte om mig själv, men nu är jag här!
tänkte börja med lite sem.blogg, för till helgen drar vi
på husvagnssem. Ha det♥

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0